SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

< Terug

Telenet Kickstart powered by Idealabs zwaait z’n start-ups uit: HeyHey Apps

“HeyHey Apps bestond al een tijdje voor we met Telekitty deelnamen aan dit start-upparcours. Dit was met stip het meest leerrijke jaar uit onze carrière. Eigenlijk hadden we deze stap vanaf dag één moeten zetten met HeyHey Apps!”

Terugblik op Telenet Kickstart, powered by Idealabs?

“Je wordt in zo’n incubatorprogramma constant uitgedaagd en je voelt jezelf dus ook constant groeien: very rewarding! En dan heb ik het niet alleen over de professionals die ons begeleiden, maar ook van de andere start-ups hebben we veel opgepikt: ook onderling daag je elkaar uit om steeds beter te presteren. De jurymomenten waren ook altijd spannend doorheen het hele programma. Zeker onze pitch voor de Growth Labs fase. Daar heb ik echt slapeloze nachten van gehad. Als we toen uit de race waren afgevallen, had ik -zonder overdrijven- de dag nadien meteen werk moeten gaan zoeken.”

De Gouden Start-up Tip van HeyHey Apps

“Probeer je van in het begin te omringen met de juiste mensen en engageer je ook echt om ervoor te gaan.”

(Stefan Vandegehuchte, co-founder)

Status nu?

“Onlangs kwam ik de presentatie terug tegen waarmee we hier een klein jaar geleden zijn begonnen. Echt hilarisch om te zien van hoe ver we komen! We hadden dan ook onze lancering zorgvuldig gepland in maart en er al maanden naartoe gewerkt. Maar door de aanslagen in Brussel werd alles geannuleerd. Die uitgestelde lancering was een gemiste kans. Zelfs enkele dagen later stond de mensen hun hoofd niet bepaald naar lollige katten-apps, he. Laat staan dat pers er aandacht aan ging besteden. Maar, nothing is lost, hoor. New York heeft ons dan wél weer heel veel persaandacht opgeleverd. Toegegeven: we hebben ook heel bewust gekozen voor een atypisch product om de aandacht van de pers te trekken.”

Hoe was Be Bold New York, de start-up trip die we maakten in april?

“Sinds New York worden we opvallend veel gevraagd om op allerlei events te gaan spreken. Ik moet dus veel mijn gezicht laten zien (Openvrt PechaKucha, Jong&Wijs,…)Netwerkgewijs is de New Yorktrip voor ons heel waardevol geweest. Het was ook een interessante realitycheck, maar in de positieve zin. Alles is er grootser, maar we hadden als Belgische start-ups zeker niet het gevoel te moeten onderdoen voor de Amerikaanse qua niveau.”

Ambitie?

Ik zou heel graag de kans krijgen om Telekitty te gaan scalen. Nog niet meteen, pak over een update of twee, maar dat zou fantastisch zijn. Ik geloof echt dat we richting honderdduizenden gebruikers kunnen gaan.”

Advies voor ondernemers in spe

“Hoe gek je idee ook is, ga er gewoon voor. Kijk naar ons: we zijn uit meer dan 100 projecten gekozen met onze crazy kattenapp en zijn bij de vier finalisten geëindigd. Probeer je van in het begin te omringen met de juiste mensen en engageer je ook echt om ervoor te gaan. Een incubatorprogramma helpt je daarbij.”