SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

< Terug

Telenet Kickstart powered by Idealabs zwaait z’n start-ups uit: Happs

Door de komst van Happs werd meteen een pijnpunt blootgelegd. Het werd duidelijk hoe weinig deftig leermateriaal er bestaat voor een toch duidelijke behoefte als dyslexie. “Bij Telenet Kickstart zijn we op alle vlakken intensief begeleid. Je leert ontzettend veel op korte tijd. Je moet wel.”

Hoe zou het verlopen zijn voor jullie zonder Telenet Kickstart, powered by Idealabs?

Dan had ik negen kansen op tien nog een week of twee geprobeerd iets met mijn idee te doen en daarna was het waarschijnlijk in de achtergrond verdwenen als hobbyprojectje. Nu is het echt mijn job, mijn bedrijf. Bij Telenet Kickstart zijn we op alle vlakken intensief begeleid. Je leert ontzettend veel op korte tijd. Je moet wel. Ik ben nauwelijks een jaar geleden afgestudeerd: toch echt wel ongelofelijk als ik terugblik op hoeveel er sindsdien is gebeurd.”

Happs Gouden Start-up tip

“Screw it, let’s do it”

(Richard Branson, beroemdheid met dyslexie )

Status nu?

“We zijn de voorbije maanden enorm gevorderd. We hebben heel wat nieuwe features ontwikkeld, er zijn heel wat nieuwe spelletjes bijgekomen en het character development is deftig uitgewerkt. Kortom: we werken keihard aan de level-up van ons product. We werken ook heel nauw samen met het hoofd logopedie van de HoGent: via die weg krijgen we heel waardevolle feedback op al onze features.”

What’s next?

“In september voorzien we onze beta release. Dan gaan we aan de slag met een tiental logopedisten en een honderdtal kinderen met dyslexie. We onderzoeken ook de mogelijkheden om aanspraak te kunnen maken op subsidies.”

Ambitie?

“Ik zou Koningin Mathilde willen overtuigen om meter te worden van ons project! Ze heeft immers zelf gestudeerd voor logopediste.”

Hoe was de Be Bebold NY Trip, de start-up trip in April?

New York was voor ons heel interessant. Er heerst in Amerika echt een cultuur van tutoring / bijlessen voor elke mogelijke leermoeilijkheid. Bij ons is dat veel minder het geval. In Amerika zie ik dus wel kansen om sneller een markt aan te boren.

Advies voor andere start-ups?

“Screw it, let’s do it! Eén van mijn favoriete quotes van een (dyslectische!) held, Richard Branson. Je hebt echt niets te verliezen! En als je de kans krijgt om in een acceleratortraject te stappen met professionele begeleiding: zeker niet aarzelen. Zelfs als je geen team hebt of niet alle skills om je idee te realiseren: waag gewoon je kans!”

Mooiste herinnering?

“Eén van de mooiste momenten voor mij persoonlijk was toen ik door mijn vroegere school (Sint-Lucas in Gent) werd uitgenodigd als spreker. Echt een eer om daar als kersvers afgestudeerde al je verhaal te mogen komen doen. Dat was voor mij een hoogtepunt. Ik ben eigenlijk heel gelukkig en heel trots vandaag.”