SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

< Terug

Telenet Kickstart powered by Idealabs zwaait z’n start-ups uit: Fan Arena

“Sinds de start van het Telenet Kickstart Growth-programma in maart zijn we er echt ingevlogen want het EK stond voor de deur. Hiervoor moesten we onze producten klaarstomen. We pakken uit met twee nieuwe games die we gratis aanbieden: eentje voor op het web en een mobiele applicatie. Afhankelijk van welke game je speelt vallen er prijzen te winnen. Je kan een team samenstellen met vrienden of je kan de competitie aangaan met andere voetballiefhebbers.”

Hoe kijk je terug op 8 maanden Telenet Kickstart, powered by Idealabs?

“Dankzij het extra kapitaal en de partners van het programma zijn we veel sneller van start kunnen gaan. We hebben nuttig gebruik gemaakt van de contacten die we hebben gelegd. Een goed netwerk is enorm belangrijk. Je komt zo veel geloofwaardiger over dan wanneer je alleen werkt. In een klein land zoals België is het extreem moeilijk om een B2C project van de grond te krijgen zonder een partner.

De Gouden Start-up Tip van Fan Arena

“We zijn goed op weg om de nummer 1 van België in fantasy sports te worden.”

(Octavian Susnea, co-founder)

Hoe was Be Bold New York, de start-up trip die we maakten in april?

“We hebben enorm genoten van onze reis naar New York, maar onze focus ligt op Europa. Desalniettemin hebben we er wel een heleboel interessante mensen ontmoet en vooral geleerd hoe je moet pitchen. In Amerika pakken ze dat helemaal anders aan. Ze verbloemen alles. Bij ons staat de Belgische bescheidenheid in de weg. We zijn veel realistischer, wat niet slecht is, maar daardoor loop je soms opportuniteiten mis.”

Status nu?

“We hebben enorm hard gewerkt in de weken voor de start van het EK. We moesten onze producten hiervoor klaarstomen. We pakken uit met twee nieuwe games. Eentje voor op het web die we gratis aanbieden en een mobiele applicatie. Afhankelijk van welke game je speelt vallen er prijzen te winnen. Je kan een team samenstellen met vrienden of je kan de competitie aangaan met andere voetballiefhebbers.”

Advies voor ondernemers in spe

“Het klinkt voor de hand liggend, maar we kunnen het niet meer benadrukken: een sterk team is echt een van de belangrijkste zaken als je een start-up uit de grond wil stampen. We spreken uit ervaring. We zijn destijds gestart met drie, maar een ervan is ondertussen gestopt omdat hij te veel zijprojecten had en zich niet 100% voor Fan Arena kon inzetten. Je hebt een team nodig waarbij iedereen er volledig voor wil gaan. Intussen zijn we met vier en werken we regelmatig samen met gedreven freelancers.”

Beste herinnering?

“Eigenlijk vinden we pitchen niet zo leuk, maar toch is dat een van de dingen die ons het meest is bijgebleven. Je bent verplicht om even stil te staan bij je bedrijf. Door je verhaal te vertellen aan derden, krijg je weer een overzicht van waar je allemaal mee bezig bent.”

Wat ga je missen?

“Het contact met de start-ups. Tijdens het programma zagen we elkaar bijna dagelijks. Dat zal nu wel een pak verminderen. Maar België is klein, dus we zien elkaar vast snel weer terug!”