SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

< Terug

Telenet Kickstart powered by Idealabs zwaait z’n start-ups uit: Cumul.io

Cumul.io overtuigde vorige zomer de jury met hun tool voor intuïtieve datavisualisatie. “Telenet Kickstart heeft ervoor gezorgd dat we voltijds voor onze droom konden gaan, ook op financieel gebied. En zo groeide ons hobbyproject uit tot een echt bedrijf.”

Hoe kijk je terug op 8 maanden Telenet Kickstart, powered by Idealabs?

“In een programma als Telenet Kickstart word je verplicht om je assumpties constant te testen en om buiten te komen. Dat maakt dat je veel sneller evolueert en betere resultaten levert. We hebben ook heel veel geleerd van de andere start-ups. We zullen ze missen, maar houden sowieso contact.

Cumul.io’s Gouden Start-up Tip

“Stel een team samen met mensen die je je leven toevertrouwt. Je gaat samen een intensief avontuur aan. Ik zie Karel meer dan hij z’n vrouw.”

(Haroen Vermeylen, co-founder)

Status nu?

“We hebben recent een mooi contract getekend met een overheidsinstantie, we hebben Bruno aangeworven als Head of Customer Succes én binnenkort komt er nog een salesprofiel het team versterken. Sinds maart zijn we ook ‘geadopteerd’ door iMinds, wat heel wat perspectieven biedt qua contact met researchinstituten. The only way is up!”

What’s next?

“Eind januari 2017 lanceren we -samen met 3 launch partners- een nieuw product, waarmee onze klanten makkelijk een analytische laag kunnen toevoegen aan hun bestaande website of platform. We zijn optimistisch: Telenet Kickstart heeft al veel deuren geopend en we weten dat die deuren ook na het programma zullen blijven openen.”

Advies voor de volgende generatie start-ups?

“Stel een straf team samen, met niet teveel en niet te weinig mensen. Mensen die je je leven toevertrouwt. En ook: ga niet op je eentje aan iets bouwen achter je computer zonder naar meningen van anderen te polsen. Een acceleratorprogramma helpt je kritisch te blijven kijken naar je product.”

  • Beste herinnering? Het winnen van de pitchbeker
  • Wat ga je missen? Het dakterras van Idealabs!