SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

Spion Kop

“Misschien blijkt één van de spelers van ons fantasy soccer game straks een nog straffere voetbalanalyst dan pakweg Filip Joos?”

hoofdtelefoonicoon

Connected Entertainment


Missie

Fantasy Sports op de kaart zetten als een leuk en sociaal gebeuren voor elke voetbalfan


In Amerika is Fantasy Football een miljoenenindustrie. De rest van de wereld, waar voetbal nochtans een grotere populariteit geniet, volgt nog niet helemaal. En dat ligt misschien wel aan de huidige beschikbare games voor voetbalfanaten. Die kunnen veel leuker, slimmer en socialer. Toch?

Spion Kop over hun start-up idee:

“We kwamen zelf niet aan onze trekken met de voetbalspelletjes die momenteel op de markt zijn. Dus doen we het anders én beter. De testversie blijkt alvast verslavend. De spelers praten non-stop over hun fantasieteams en hun lieven smeken of ze het spel alsjeblieft even opzij willen leggen. Het onderscheidende aan onze app is het sociale gaming-aspect: dat maakt dat het spel echt leeft bij de spelers en daar doen we het voor. En misschien blijkt speler X wel een veel slimmere voetbalanalist dan pakweg Filip Joos of Jan Mulder?

De jury over Spion Kops start-up idee:

“Dit concept sluit natuurlijk mooi aan bij Play Sports van Telenet en bij de onstuitbare populariteit van voetbal in het algemeen. We waren vooral gewonnen voor de leuke manier waarop ze het gaming-aspect hebben toegevoegd. Gezien het momentum dat Fantasy Football nu in Amerika beleeft, geloven we dat dit hitpotentieel heeft.”

TEAM

Jan Van Cauwenberge
Community Manager

Octavian Susnea
Developer

Joey Gastmans
Digital Marketing