SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

Pitch like a pro

  • On December 14, 2015

Pitch like a pro: 

8 pitch-tips van de 8 start-ups

Vorige week raapten onze ondernemers al hun moed en slides bij elkaar voor een competitieve Pitch Practice bij Telenet. En of ze dat goed deden! Zelf een pitch op het programma? Profiteer dan mee van de tips van onze ervaringsdeskundigen!

“Time jezelf met de chronometer op je computer. En hou het een beetje grappig, da’s zowel voor jezelf als voor het publiek belangrijk.”

 AcademicLabs

“Kijk iedereen in het publiek in de ogen, maar fixeer nooit te lang op één iemand. Dat wil blijkbaar zeggen dat je die persoon wil kussen of vermoorden, haha.”

Transformy

“Schrijf je verhaal eens uit met pen en papier, zo onthoud je het beter. Wij zweren ook bij spiekbriefjes en enkele welgemikte mopjes om het ijs te breken.

Spion Kop

“Oefen niet té veel, want dan komt je verhaal ingestudeerd over. Hou het zo spontaan mogelijk.”

HeyHey Apps

“Wéét wat je zegt, vertel je verhaal vlot en spontaan. Niemand zit te wachten op een droge lezing. En vooral: laat zien dat je het tof vindt om er te staan.”

Happs

“Hou het eenvoudig en gebruik geen al te fancy woorden. En ga er vooral vanuit dat je met recht en reden voor dat publiek staat; je hébt een goed idee.”

Eightant

“Don’t tell, show! Maak het product waarover je vertelt zo tastbaar mogelijk, met screenshots bijvoorbeeld. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.”

Cumul.io

“Amuseer je gewoon! Je moet vooral fier zijn op het verhaal dat je brengt en blij dat er mensen naar willen komen luisteren.”

FlatNinja

0 Comments