SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

Partner in the picture

  • On December 9, 2015

Partner in the picture: 

Deloitte

 

Foto RalphNYC-200x200

“Het zou me niet verbazen mochten we enkele van deze teams op een dag terugzien in onze Deloitte Fast50.”

 

Deloitte is een belangrijke partner van Telenet Kickstart, powered by Idealabs. Een dedicated en multidisciplinair team van accountants, fiscalisten en juristen staat permanent ter beschikking van de start-ups.

 

Ralph De Jonghe van Deloitte vertelt: “Bij Deloitte hebben we ruime ervaring met het ondersteunen van innovatieve start-ups en spin off’s. Binnen ons eigen Deloitte Innovation Center (hyperlink) werken we nauw samen met bestaande incubatoren en acceleratoren om veelbelovende start-ups naar de “championsleague” te brengen. Maar jullie kennen ongetwijfeld ook de Deloitte Fast50 die jaarlijks de snelst groeiende technologie bedrijven in kaart brengt en waarbij we bijzondere aandacht besteden aan de nieuwe start-ups, de “rising stars”. Deze expertise vertaalden we voor de Kickstart-teams naar een programma op maat.”

Opstart van de start-ups

 

Onze eerste zorg in deze fase? Het “ont-zorgen” van de start-ups:

  • We begeleiden hen met de oprichting van hun vennootschap.
  • De eerste financiële plannen en budgetten worden opgesteld.
  • We zetten hun btw-administratie en boekhouding op de rails met onze “Digital Accountant” (http://www2.deloitte.com/be/digital-accountant-nl) zodat ook tussentijdse financiële rapportering ter beschikking is.
  • Ook op juridisch vlak komen in deze beginfase al belangrijke aandachtspunten aan bod: denk aan disclaimers, cookies en privacy policy voor hun webplatform en/of app.
  • In de eerste intake gesprekken werd ook de bescherming van intellectuele eigendom reeds besproken.

Funding en financiën

 

Alle 8 teams kregen van Telenet Kickstart, powered by Idealabs een startbudget, maar we proberen natuurlijk iets verder te kijken dan hun portemonnee groot is. Zo konden we alvast enkele start-ups wegwijs maken in het subsidielandschap. Voor één van de start-ups werd reeds de mogelijkheid van een IWT subsidie onderzocht.

 

Binnenkort, in de growth-fase, zal ook heel wat aandacht besteed worden aan de funding in de brede zin. Hoe kijkt een investeerder of investeringsfonds naar een start-up? Wat zijn de belangrijke elementen bij de waardering van start-ups. Wat houdt een “termsheet” in en wat zijn de juridische valkuilen in dit proces.

 

Business Modelling

 

Een eerste sessie rond business model canvas werd afgerond. Wij voorzien tijdens de komende weken een individuele begeleiding van de start-ups bij het uitwerken/verfijnen van hun business model.

 

brain_small

Wijze raad voor start-ups in spé?

 

Zoek de ondersteuning en begeleiding van een incubator, een accelerator, …

Ze helpen je om op korte termijn, zeer intensief en gefocust, je idee om te zetten in een “minimal viable product”. De collega start-ups, de partners en mentoren binnen deze programma’s helpen je een goed professioneel netwerk uit te bouwen.

 

Een sterk team met gevarieerde skills

Je komt ze tegen, hoor, die one-man-start-ups, maar wij geloven toch vooral in een echt team met complementaire profielen en skills.

De toekomst van onze 8 start-ups?

 

“Ik zie veel potentieel in de lichting van dit jaar. Het zou me niet verbazen als we enkele van deze start-ups op een dag terugzien in onze Deloitte Fast50!”   Lees meer over de rol van Deloitte in het Telenet Kickstart, powered by Idealabs programma.

0 Comments