SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

Life’s a Pitch

  • On December 11, 2015

Life’s a Pitch! 

De strijd om de wisselbeker in het Telenet Hoofdkwartier

Halfweg hun accelerator-traject verzamelden de 8 start-ups gisteren in Mechelen om hun projecten voor te stellen aan zo’n 50 nieuwsgierige Telenetters, waaronder een 6-koppige jury. Elk team kreeg 8 minuten om de volle zaal te overtuigen en… de felbegeerde gouden wisselbeker in de wacht te slepen. Een verslagje van de frontlinie, net voor aanvang van deze spannende Pitch Practice!

Pitich_transformio

Zo’n halfuurtje voor de pitch-arena volloopt, test Transformy-frontman Thomas de projector. “Technisch werkt alles, da’s al iets. Nu nog duimen dat ik geen black-out krijg. Tijdens een recente pitch trakteerde ik mijn publiek op 10 minuten stilte: behoorlijk genant.”

Spion Kop Octavian heeft geen last van zenuwen. Zijn pitch-tenue -een voetbalshirt van AA Gent- hangt klaar voor een snelle verkleedpartij als hij eenmaal aan de beurt is. “Stress? Nee. Ik kijk vooral uit naar de vragenronde. In dialoog gaan, is meer mijn ding. Daarom zit ik ook in dit start-upprogramma, om voortdurend uitgedaagd en met kritische vragen bestookt te worden.”

Pitch_telenet

Stefan van HeyHey Apps zit rustig achterin de nog lege zaal met een koffie. “Ik ben mezelf vol koffie aan het gieten om de zenuwen op te wekken. Ik ben nog te kalm nu. Ik heb wat gezonde stress nodig voordat ik ga pitchen.”

Happs’ Tars heeft geen koffie nodig om de pre-pitchzenuwen te activeren. Hij heeft geen topdag, bekent hij. “Ik ben ziek en we hebben wat tegenslag gehad met de presentatie, maar… we gaan ervoor!”.

TK_Stucom

Dan zijn de jongens van FlatNinja zekerder van hun zaak. Ze racen nog een laatste keer door hun slides, in de gang voor de pitch-arena. Vadim ziet het volledig zitten: “Zenuwen hebben we niet, nee. We gaan met z’n tweetjes presenteren en zijn prima op elkaar ingespeeld. We hebben er eigenlijk gewoon veel zin in.”

Verderop in de gang repeteert ook het viertal van Eightant voor hun 8 minutes of fame. “Ik heb de neiging om alles met hand en tand en véél te veel woorden te willen uitleggen.”, bekent Siard. “Nicolas is dan meestal degene die me terechtwijst: je valt in herhalingen, jongen!” Nicolas beaamt: “Ja, tijdens een pitch van slechts 8 minuten kan je je niet teveel herhaling veroorloven, he.”

TK_Cumulio

Arne van AcademicLabs zit al klaar in de zaal. Zonder laptop, maar mét een grote gouden trofee in z’n handen geklemd. “Deze wisselbeker won ik tijdens de vorige pitch-competitie. Mijn grootste bekommernis vandaag is dan ook dat ik ‘m kan verliezen aan een ander team, haha.” Zenuwachtig is hij niet. “Ik heb mijn verhaal intussen al zo vaak verteld, dat moet lukken. Om het voor mezelf en het publiek wat spannend te houden, maak ik er wel een erezaak van om voor elke pitch een volledig nieuwe presentatie in elkaar te boksen. Een muzikant speelt z’n setlist ook niet elke avond in dezelfde volgorde, he?”.

Als laatste komt Karel van Cumul.io de gang ingewandeld. “Een beetje later dan voorzien, ja. Ik ben jarig vandaag en mijn vrouw verraste me gisterenavond met een etentje. En dat terwijl ik eigenlijk de hele avond mijn pitch wilde voorbereiden… Maar goed, de birthday-vibes zullen hun werk wel doen, zeker?”

TK_deelbeker

En dat deden ze: na een intense pitch-marathon moest AcademicLabs de wisselbeker afgeven aan winnaar Cumul.io. Spion Kop strandde op de tweede plaats en HeyHey Apps werd derde. Stefan rijfde met Telekitty wél nog de publieksprijs binnen: “Het is weer eens bewezen: met katten scoor je altijd!”

0 Comments