SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

7 – 13 december

  • On December 14, 2015

De week van de start-ups

Pitch Practice makes perfect

Het hoogtepunt van vorige week? Zonder twijfel de Pitch Practice ten huize Telenet. De zenuwen liepen hoog op, maar de jury was lovend. Hoe bereidt program director Filip Cuypers hen voor op zo’n bijzondere pitch-sessie? “Wij werken sowieso continu aan alles wat bij een pitch komt kijken. Van verhaal tot lichaamshouding. Met enkele teams hield ik vooraf nog een individuele coaching-sessie, maar verder herhaal ik vooral mijn gouden 3 wijsheden.”

  1. “Toon passie voor datgene waarmee je bezig ben, dit helpt je om mensen te overtuigen.”
  2. “Weet wie je publiek is en wat je van hen kan vragen.”
  3. “Elke co-founder moet in staat zijn de start-up te presenteren en het product te verkopen.”

Bekijk zeker ook de verzamelde pitch-tips van de start-ups zelf!

Zo zet je een 60-seconden-pitch naar je hand!

Een 1-minute-pitch voor de boeg? Dan oefen je maar beter je spreektempo of… je doet zoals FlatNinja’s Vadim. Die maakte van zijn minuut tijdens de Open Pitch Night een ludieke PR-stunt. In 60 seconden liet hij de aanwezigen hun smartphones bovenhalen, naar de Facbookpagina van FlatNinja surfen en die een “like” toe te kennen. Resultaat: een grinnikend publiek én een dozijn nieuwe fans!

 

sprint

Scrum, slide, share

Niel Deckx, freelance iOS developer, trakteerde de start-ups vorige week op een intensieve Scrum-introductie. Benieuwd naar zijn inzichten rond deze development-methodiek? Lees alles over sprint planning, backlogs en hoe deze binnen je team te organiseren in Niels Scrum-presentatie.

 

 

Doorbraak van de week: de Spion Kop pre-release

Zaterdagavond lanceerde Spion Kop plechtig zijn betaversie voor een VIP-testpubliek. Amper 2 dagen later blijkt de pre-release al een schot in de roos, aldus Spion Kop Octavian:  Het loopt beter dan verwacht! Na 24 uur waren er al zo’n 100 spelers actief. We krijgen veel feedback en hebben zo al één bug kunnen fixen en veel input voor nieuwe features en verbeteringen. So far… een succes!”

 

Quote van de week

“Ik maak voor elke pitch een nieuwe presentatie. Dat houdt het boeiend voor mijn publiek én voor mezelf. Een muzikant speelt ook niet elke keer dezelfde setlist.”

(Arne Smolders, AcademicLabs)

 

 

extra muros

 

  • Op donderdag 17 december leidt Bram Kanstein een Lean Startup Campus rond “How to launch your product.” Met zijn achtergrond bij Product Hunt weet deze mentor zeker van wanten.

  • Diezelfde donderdag worden er ‘s avonds ook verhalen uitgewisseld onder de noemer “Founder Stories”. Gevestigde ondernemers gaan dan in dialoog met de start-ups en delen hun ervaringen.

 

 

 

0 Comments