SCHIJF JE IN   voor 01/08/2015

14 – 21 december

  • On December 21, 2015

De week van de start-ups

Nieuw jaar, nieuwe identiteit

Na lang zoeken naar een naam die hen als gegoten zit, gaat de start-up formerly known as StuCom straks het nieuwe jaar in als “Eightant”. “Eight” verwijst naar de achtste verdieping van het studentenhuis waar de heren wonen. Achtervoegsel “ant” is een dankbetuiging aan de stad Antwerpen, die veel heeft betekend voor het van oorsprong Nederlandse viertal. Proficiat, Eightant! Voor alle andere start-ups met een identiteitscrisis: lees even de tips in dit artikel.

Getest & goedgekeurd

Tijdens de tweede User Test Night gingen opnieuw 8 externe testers aan de slag met de projecten van onze start-ups. De teams legden deze keer erg concrete opdrachten voor aan het bonte internationale gezelschap:

  • Cumul.io liet hun proefpersoon een gloednieuwe feature uitproberen
  • Transformy gaf een gerichte dataverwerkingsopdracht op basis van een exceldocument
  • Eightant testte nieuwe interface-designs met een rondje role-play, waarbij de tester een klacht moest richten aan zijn fictieve huisbaas

Een geslaagde try-out, zowel voor de start-ups als voor hun proefkonijnen.

usertesting

Doorbraak van de week

Happs exporteerde een eerste testbare versie van hun educatieve game voor kinderen met dyslexie. Een spannende mijlpaal!

 

tabelt

Ready for launch?

De Nederlandse start-up adviseur Bram Kanstein kwam donderdag op bezoek voor een workshop “How to launch your product?”. Waardevolle tips van de man die records brak met de lancering van zijn eigen project Startup Stash op Product Hunt!

kamperen

Kamperen voor het goede doel

Het hele land is in de ban van De Warmste Week. Zo ook onze alumni Campr. Hun actie Campr for Life werd vrijdag vrolijk ingezet met jenevertjes en een kampeerfeestje in de Founders Garden. Wie wil, kan nog steeds een (virtueel) tentje opzetten voor het goede doel!

extra muros

 

 

  • Een hoop kerstfeestelijkheden en een nieuw jaar: wij wensen jullie dus van harte prettige feestdagen!

 

 

 

 

0 Comments